Toshiba Estia toplotne črpalke

Toshiba Estia 4 HI-POWER

Z ESTIA toplotno črpalko zrak/voda, proizvajalca Toshiba, boste privarčevali energijo in nekaj naredili za okolje in vašo denarnico! ESTIA namreč večji del energije, ki jo potrebuje, črpa iz zraka (okolja). S tovrstno črpalko ne boste več odvisni od fosilnih goriv!

Toshiba Estia TC

Toshibina toplotna črpalka ZRAK-VODA je zasnovana kot razdeljen sistem in je sestavljena iz zunanje enote (kompresor) in HYDRO enote v notranjosti.
Na HYDRO enoto so priključeni vsi notranji porabniki (npr. ogrevalnik sanitarne vode, radiatorji, talno gretje, itd)

Zunanja enota – Super digitalni inverter:

Estia zunanja enota Pridobiva toploto iz okolja in jo preko medija prenese do HYDRO enote. Pri TOSHIBI uporabljamo znano Super digital inverter zunanjo enoto, serije 4, ki se je posebej izkazala zaradi svojega dvojnega rotacijskega kompresorja, ki dosega izredno moč in je brez vibracij. IPDU inverter krmiljenje omogoča izredno visoke izkoristke in posledično tudi energetsko varčnost. Montaža je zelo prilagodljiva, saj je lahko povezava cevnih instalacij z hladilnim medijem med zunanjo in HYDRO enoto dolga do 30 m. Temperaturne omejitve so naslednje: ogrevanje pri -20 °C do 35 °C, hlajenje pri 10 °C do 43 °C, za pripravo sanitarne vode pri -20 °C do 35 °C.

Hydro-Notranja enota:

Estia notranja-Hydro enota HYDRO notranja enota prenese toplotno energijo, ki jo preko hladilnega medija in ploščnega izmenjevalca toplote pridobi od zunanje enote, na vodo, ki se nahaja v sistemu. Na ta način se lahko voda ogreje do 55 °C. V enoti je obtočna črpalka, ekspanzijska posoda, upravljalnik in električni grelnik za dogrevanje. Integrirana krmilna regulacija krmili in regulira vse ventile, črpalke in sistemske dele oz. dovoljuje tudi krmiljenje že obstoječega ogrevalnega sistema, ki ga lahko ob morebitnih nizkih zunanjih temperaturah tudi aktivira. (Potreben je modul TCB-PCIN3E) Če je potrebno, se lahko TOSHIBA toplotna črpalka zrak/voda aktivira tudi preko že obstoječega ogrevalnega sistema. (Potreben je modul TCP-PCM03E).

Zalogovnik ogrevalne vode:

Estia zalogovnik Hranilnik tople vode je izdelan iz trpežnega nerjavečega legiranega jekla, odpornega proti koroziji, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Izolacija iz poliuretana, učinkovito zmanjšuje izgubo toplote. Integrirani cevni toplotni izmenjevalnik, izdelan iz gladkega nerjavečega jekla, služi za prenos toplotne energije. V hranilnik je že vgrajen dodatni el. grelec (2.7 kW), ki služi za dezinfekcijo oz. ogrevanje vode nad 43°C. Za regulacijo temperature in zaščito proti pregrevanju, je vgrajeno temperaturno tipalo. Priložena je varnostna garnitura (varnostni ventil z izpustno pipo in priključno garnituro).

Upravljanje:

 Daljinski upravljalnik je integriran v HYDRO notranji enoti in upravlja vse funkcije toplotne črpalke zrak-voda. Velik, dobro pregleden LCD monitor prikazuje vse načine obratovanja. Vgrajena tedenska ura omogoča udoben vklop in izklop naprave in za uporabnika najugodnejšo nastavitev tedenskih programov. Prav tako ima uporabne funkcije, kot so nočno delovanje, protizmrzovalna zaščita, cirkulacija tople vode in antibakterijska zaščita proti legioneli.

Opcija: zunanji sobni daljinski upravljalnik:

Estia zunanji sobni daljinski upravljalnik Ima enake funkcije kot daljinski upravljalnik, integriran v Hydro notranjo enoto, z dodatno vgrajenim temperaturnim senzorjem, ki omogoča merjenje temperature v izbranem prostoru in omogoča, da ESTIA zagotavlja na še bolj udoben način krmiljenje naprave in doseganje želene temperature prostora.

Toshiba Estia 5 HI-POWER toplotne črpalke

Toshiba Estia 5 in HI-POWER toplotne črpalke 2020.pdf