Notranje enote Cylinder unit

Mitsubishi Ecodan Cylinder Unit vodna enotaSistem v deljeni izvedbi v kombinaciji z notranjo vodno enoto »Cylinder unit«

Notranje vodne enote kompaktne izvedbe z 200l rezervoarjem sanitarne vode iz Duplex nerjavnega jekla vsebujejo vse ključne dele sistema. Servisiranje lične vodne enote nameščene v notranjem prostoru je enostavno. Vsi sistemi s toplotno črpalko zrak-voda v deljeni izvedbi proizvajajo toplo sanitarno in ogrevno vodo do 60°C.
Naprava je primerna za uporabo za talne sisteme ogrevanja, konvektorsko ogrevanje in ogrevanje z nizkotemperaturnimi radiatorji.

 


Nova verzija notranje vodne enote, z vgrajenim rezervoarjem tople sanitarne vode, omogoča manjše toplotne izgube. Namesto običajne “kače” oz. cevnega izmenjevalca v bojlerju, je uporabljen zunanji ploščni izmenjevalec, s katerim je izboljšana učinkovitost pri prenosu toplote do 17%, glede na prejšnji model. Hkrati omogoča enakomernejšo razporeditev temperature sanitarne tople vode znotraj rezervoarja.V ploščnem toplotnem izmenjevalcu se za ogrevanje vode v rezervoarju uporablja prisilna konvekcija (prestop toplote), namesto naravne konvekcije kot v običajnem cevnem izmenjevalcu. Tako se voda hitreje segreje in do-greje.

Cevni in ploscni izmenjevalec
Tudi v Sloveniji so območja, kjer je povečana vsebnost vodnega kamna. Ta se lahko nabira v toplotnem izmenjevalcu, zmanjša prenos toplote in posledično učinkovitost. Zato je bila razvita posebna patentirana tehnologija, imenovana “Scale-Stop”, s katero se vodni kamen ujame v posebno past, preden pride v toplotni izmenjevalec.

Ploščni izmenjevalec in past za vodni kamen

Prednosti Cylinder unit enote vse-v-enem:

– Namestitev v notranjem prostoru, vsi ključni deli so vgrajeni v enoto,
– Namestitev zahteva malo prostora, vzdrževanje je poenostavljeno
– Kompaktne notranje vodne enote z 200l rezervoarjem tople sanitarne vode
– Priprava tople sanitarne in ogrevne vode do 60°C
– Omogoča krmiljenje dveh ogrevalnih con, npr. talno + radiatorsko
– Možnost bivalentnega delovanja v kombinaciji z ogrevalnim kotlom
– Večja učinkovitost s ploščnim izmenjevalcem toplote

 

 

 

Ecodan notranja vodna enota z rezervoarjem

 

Ecodan Cylinder unit notranja vodna enota tehnicni podatki