Klima naprave

Klima naprave

Klima naprave Mitsubishi Klima naprave Toshiba Klima naprave Daikin
Klima naprave Mitsubishi Klima naprave Toshiba Klima naprave Daikin
 Klima naprave Haier Maxon logo small
Klima naprave Haier Klima naprave Maxon

 

 

Klima naprava je odličen sistem za nadzor in upravljanje temperature in vlage zraka v prostoru. Zrak je poleg vode najpomembnejši za življenje, zato je kvaliteta zraka zelo pomembna  za zdravo in udobno bivanje.

Kakovostna klima naprava to zagotavlja na več načinov:

  1. Hlajenje – omogoča natančno kontrolo temperature za najboljše počutje, da ostanemo sveži in čili, kljub visoki zunanji temperaturi
  2. Ogrevanje – še posebej primerno zaradi zelo visokega izkoristka in zato nizke cene ogrevanja. Klimatske naprave uvrščene v razred energetske učinkovitosti A+++, A++ in A+ imajo najvišji oziroma zelo visok kazalnik energetske učinkovitosti, tako imenovani SCOP. Najzanesljivejše in najprimernejše kot edini vir gretja prostora pa so klimatske naprave, ki ogrevajo tudi do -25°C zunanje temperature, kot na primer MITSUBISHI ELECTRIC model MSZ-FH VEHZ. Taka naprava predstavlja varčno in izjemno hitro ter enostavno rešitev ogrevanja prostora.
  3. Razvlaževanje –  v načinu hlajenja, odstrani odvečno vlago, saj so vlažni prostori idealni za razvoj pršic in plesni. Vlaga ali vodna para je vedno prisotna v zraku, količina pa je odvisna od temperature zraka – višja je temperatura, večja je lahko vlažnost. Optimalna vlažnost bivalnih prostorov je med 40%-60%.
  4. Čiščenje, filtracija – odstrani nečistoče iz zraka, kot so prah, smog, dim, cvetni prah, drugi trdi delci, in neprijetne vonjave. Klimatski sistem ohranja čist in učinkovit.  Zagotavlja  čiste in zdrave pogoje ter manj prahu v stanovanju,  še posebej pomaga ljudem z alergijo na cvetni prah in podobno. Ko se v filtru nabirajo delci, se učinkovitost filtra povečuje, obenem pa se zmanjšuje pretok in s tem učinkovitost sistema. Torej bolj ko je filter umazan, bolj očisti zrak, vendar slabše deluje klima naprava. Zelo umazan filter je lahko vzrok slabega zraka, zato ga je potrebno redno čistiti ali zamenjati.

Klima naprave

Klimatske naprave