Daikin Altherma toplotne črpalke

Daikin Altherma toplotne črpalke

Daikin-Altherma-3

Sistem s toplotno črpalko zrak-voda  DAIKIN ALTHERMA

Toplotna črpalka iz okolja črpa energijo nizke temperature in ji poviša temperaturo za namen ogrevanja. Učinkovitost toplotne črpalke ponavadi izrazimo s koeficientom zmogljivosti sistema, ki je navadno v razponu od 3 do 5. To pomeni, da so toplotne črpalke od tri- do petkrat učinkovitejše od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva in imajo boljšo zmogljivost celovitega ogrevanja hiše tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah. Dokaz o vse večji priljubljenosti toplotnih črpalk je njihova izjemno uspešna uporaba v hladnem skandinavskem podnebju.

Po vsej Evropi je nameščenih več milijonov toplotnih črpalk in z vse večjo ozaveščenostjo o očitnih prednostih sistema toplotne črpalke ta trg raste izjemno hitro. Najnovejše raziskave kažejo, da se je prodaja toplotnih črpalk v zadnjih petih letih podvojila

Vir: Poročilo BSRIA18733/3, 2. izdaja.

Podjetje Daikin ima več kot 40 let izkušenj na področju izdelave toplotnih črpalk. Letno izdela več kot milijon enot za gospodinjstva in komercialno uporabo. Celotni sistem in vse dele, vključno z najpomembnejšim – kompresorjem, podjetje Daikin izdeluje v lastnih tehnološko naprednih tovarnah. Podjetje Daikin izdeluje vse kompresorje, od katerih jih je približno 80% namenjenih za toplotne črpalke. Razumljivo je, da dajejo tovrstne izkušnje podjetju pomembno prednost, s katero vzdržuje položaj vodilnega izdelovalca na trgu in na podlagi katerih lahko obstoječo tehnologijo uporablja v sistemu Daikin Altherma.

602023_orig

Nizko ali srednje temperaturni sistem Visoko temperaturni sistem
Daikin Altherma LT Daikin Altherma HT

DAIKIN ALTHERMA 3

je idealna rešitev za pripravo tople sanitarne vode in ogrevanje v kombinaciji z nizko temperaturnimi sistemi ogrevanja. Sistem je idealna rešitev za novogradnje in etažna stanovanja s talnim ogrevanjem, konvektorskim ogrevanjem ali ogrevanjem z nizko temperaturnimi radiatorji.

DAIKIN ALTHERMA HT

je prvi sistem s toplotno črpalko zrak-voda, ki omogoča pripravo vode do 80°C brez uporabe dodatnega električnega grelca. Pri zamenjavi kotla na fosilno gorivo s toplotno črpalko DAIKIN ALTHERMA HT, lahko ohranimo obstoječe radiatorje.