Serija FH-Kirigamine

MSZ-FH klima naprava


MITSUBISHI ELECTRIC z novo serijo stenskih klimatskih naprav serije MSZ-FH v ospredje postavlja toplotno udobje skozi vse leto, zdravo bivanje, visoko učinkovitost in varčevanje energije. Proizvajalec je to dosegel z uporabo šestih ključnih tehnologij.

Napredna inverterska tehnologija

Vse klimatske naprave MITSUBISHI ELECTRIC so naprave z napredno invertersko tehnologijo, ki obremenitev naprave natančno prilagaja glede na potrebe. Prilagajanje moči delovanja glede na potrebe omogoča bistveno manjšo porabo energije, zato naprave dosegajo najvišje kazalnike učinkovitosti in so uvrščene v najvišje razrede učinkovitosti. Naprave so zaradi inverterske tehnologije tišje, varčnejše, imajo daljšo življenjsko dobo in nudijo večje udobje.

Energetska učinkovitost za novi model MSZ-FH25VE:

  • najvišji razred sezonske energetske učinkovitosti je razred A+++ število SEER pri hlajenju = 9,1, grelno število SCOP = 5,1
  • najvišji razred energetske učinkovitosti merjen na eni merilni točki je razred A število EER pri hlajenju = 5,15, grelno število COP = 5,52

 

Nazivna obremenitev pri gretju v povprečni sezoni (Pdesign H) za navedeno napravo z nazivno zmogljivostjo 3,2 kW je pri temperaturi -10°C še vedno 3,0 kW, prijavljena zmogljivost gretja pri mejni delovni temperaturi -15°C je 2,5 kW (brez dodajanja rezervne zmogljivosti ogrevanja z el. grelnikom)

Izjemno tiho delovanje klimatske naprave

MITSUBISH ELECTRIC spada med najtišje klimatske naprave, tudi model MSZ-FH25VE deluje izjemno tiho, vrednost za nivo zvočnega tlaka pri najnižji hitrosti ventilatorja je 20 dB(A), vrednost za nivo zvočne moči pa je 58 dB(A).

Tedenski časovnik (tajmer)

S tedenskim časovnikom (tajmer) lahko uporabnik nastavi do dve dnevni časovni oziroma temperaturni nastavitvi za ves teden. V obdobju hlajenja prostorov lahko, na primer pred odhodom v službo, nastavimo pričetek močnega ohlajanja prostora na nekaj ur pred predvidenim povratkom iz službe, izklop ob povratku, ponoven vklop standardnega hlajenja popoldan ali nekaj ur pred odhodom k nočnemu počitku in ponoven izklop pred ali med spanjem. V obdobju ogrevanja pa lahko na primer nastavimo pričetek močnega ogrevanja prostora nekaj ur pred predvidenim jutranjim bujenjem, izklop ob odhodu v službo, ponoven vklop standardnega načina ogrevanja nekaj ur pred prihodom iz službe in izklop nekaj ur po odhodu k nočnemu počitku. Nastavitev enega ali največ dveh obdobij oziroma temperatur delovanja klimatske naprave dnevno je seveda odvisna tako od bivalnih navad kot od potreb prostora. Tajmer imajo tudi drugi modeli (serija MSZ-SF in MSZ-FH).

Hiper gretje

Hiper gretje je tehnologija uporabljena v seriji MSZ-FH z zunanjo enoto model VEHZ in omogoča učinkovito ogrevanje tudi v zelo mrzlem vremenu. Zahvaljujoč tej tehnologiji se celo uporabniki v regijah z izjemno mrzlimi zimami (ne primer v Skandinaviji) zanesejo na klimatsko napravo MITSUBISHI ELECTRIC, saj je delovanje zagotovljeno tudi do zunanje temperature -25°C, polna nazivna zmogljivost pa se ohrani tudi pri zunanji temperaturi do -15°C. Grelnik proti zamrzovanju kondenzata prepreči zamrzovanje in posledično prepreči blokado ventilatorja v zunanji enoti. Uporaba modelov serije MSZ-FH VEHZ kot edini vir gretja je posebej priporočljiva v območjih, kjer obstaja večja možnost zamrzovanja vode, ki med ogrevanjem kondenzira na zunanji enoti:

  • v območjih kjer se temperatura skozi ves dan ne dvigne nad 0°C in se spusti celo do -25°C,
  • v območjih kjer je veliko vlage ( v gorah, dolinah obdanih z gorami, v bližini gozda, jezer..),
  • v območjih s snežnimi padavinami.

 

Za modele serije MSZ-FH z zunanjo enoto VE pa proizvajalec zagotavlja ogrevanje do -15°C zunanje temperature brez uporabe dodatnega grelnika.

MSZ FH grelec proti zamrzovanjuPomen grelca v zunanji enoti

Filter Plasma Quad

Filter Plasma Quad, ki vsebuje plazemski filtrirni sistem, kateri učinkovito odstrani bakterije, viruse, alergene in prah. Filter Plasma Quad je nameščen v notranjosti notranje enote, kjer s pomočjo električnega polja odstranjuje bakterije in viruse. Preko celotne odprtine za vhod zraka sprošča električno napetost. Električno polje, ki se ustvari namreč ni standardne okrogle oblike, ampak je po obliki podobno traku ali zavesi. Elektrode iz tungstena (tungsten je volfram-izolirana kovina, kemijski element s simbolom W) zagotavljajo zmogljivo razelektritev.

 

MSZ-FH filtriranje zrakaPrikaz filtrirnega sistema Plasma Quad

MAC-2330FT-E Elektrostatični antialergijski encimski filter MAC-3000FT-E Plasma filter za osvežitev zraka
Elektrostatični antialergijski encimski filter Plasma filter za osvežitev zraka

 

Elektrostatični antialergijski encimski filter- MAC-2330FT-E, ujame pršice, cvetni prah in druge alergene, ter jih s pomočjo umetnih encimov razgradi.

Plazma filtrirni sistem je sestavljen iz žarilne nitke in filtra MAC-3000FT-E iz tanke mrežice, ki je platinski katalizator. Filter razgradi neprijetne vonjave s pomočjo ozona, ustvarjenega z žarilno nitko.

 

3D I-see senzor

3D I-see senzor je infrardeči senzor za merjenje temperature na oddaljenih položajih v prostoru. Osem vertikalno nameščenih senzorjev se premika levo in desno in sobno temperaturo podrobno tridimenzionalno (3D) analizira. Naprava tako lahko oceni, kje se v sobi nahajajo osebe in na tej osnovi izvaja funkciji »posredni zračni tok« ali »neposreden zračni tok«. Funkcija posredni zračni tok se lahko uporabi, ko je zračni tok premočan ali preveč neposredno usmerjen v osebo, na primer ob želji, da se telesna temperatura osebe v prostoru ne bi pretirano ohladila. Funkcija neposredni zračni tok se lahko uporabi za usmeritev zračnega toka neposredno v ljudi, ko se želijo hitro ogreti ob prihodu v prostor, na primer na zelo mrzel dan.

 

MSZ FH 3D I-see senzorSenzor prisotnosti za usmeritev zračnega toka

 

Naravni tok

Naravni tok je funkcija podprta s tehnologijo prostega in prilagodljivega krmiljenja zračnega toka s pomočjo dvojnih lamel. Dvojne lamele namreč lahko razdelijo zračni tok in ga usmerijo v levo in desno stran, zato le ta ne prehaja le skozi široko sprednje območje ampak se istočasno dovaja do oseb v dveh različnih conah. Funkcija je osnovana na podlagi simuliranja naravnega valovanja zračnega toka osvežilnega skoraj nezaznavnega pretoka zraka na japonskem višavju Kirigamine.

 

naravni tok

Dvojne lamele – naravni tok zraka