MSZ-FH25VE

Mitsubishi MSZ-FH25VE

MSZ-FH25VE notranja enota MSZ-FH25VE daljinski MSZ-FH25VE zunanja enota
Klimatska naprava MSZ-FH25 VE je primerna za prostore velikosti od 25-40m2. Zagotavlja hladilno moč do 3,5 kW in moč ogrevanja do 5,5 kW.  Je izredno tiha, nudi pametno usmerjanje zraka, odlično očisti zrak skozi sistem filtracije Plasma Quad, ki nevtralizira bakterije, viruse, alergene in prah. Zato je posebej primerna tudi za ljudi z alergijo na cvetni prah.
Serija MSZ-FH Kirigamine se zaradi svoje odlične zmogljivosti lahko pohvali z najvišjim razredom energetske učinkovitosti (A+++) za hlajenje in ogrevanje.

Naprave ni več v prodaji. Na voljo je novejši model serije MSZ-LN

Podatkovna kartica izdelka

MSZ-FH25VE_MUZ-FH25VE_ener

Hladilna moč: hlajenje ikona 2,5 kw (1,4-3,5)
Grelna moč: gretje ikona 3,2 kw (1,8-5,5)
Primerna velikost prostora: meter icona 25-40 m2
Raven hrupa: hrup ikona 20 db(A)
Odvzem moči: kw ikona 0,580 kw
Razred energetske učinkovitosti SEER/SCOP: energetska ucinkovitost ikona 9,1 A+++ / 5,1 A+++
Dimenzije notranje enote VxŠxG ravnilo ikona 305(+17 )x 925 x 234 mm
Dimenzije zunanje enote VxŠxG ravnilo ikona 550 x 800 x 285 mm

MELCloudOpcija – (Wi-Fi vmesnik MAC-557IF-E) za oddaljeno upravljanje preko interneta z računalnikom, mobilcem ali tablico!

Tablet_mobileOpcija – internetni nadzor nad porabo električne energije!
 

RAZRED A+++

je najboljši razred na področju energetske učinkovitosti, pomeni visoko zmogljivost in nizko porabo energije. Takšne klimatske naprave uporabljajo samo okolju prijazno hladilno sredstvo.

SEER in SCOP

sta nova parametra za sezonsko energetsko učinkovitost klimatskih naprav (SEER-hlajenje in SCOP-ogrevanje).
Višje vrednosti predstavljajo večjo energetsko učinkovitost in manjšo porabo. Za najvišji razred A+++ je potrebno doseči vrednosti SEER 8,5 in SCOP 5,1.
Kirigamine (MSZ-FH) nudi odlično zmogljivost in se lahko pohvali z najvišjim razredom energetske učinkovitosti (A+++) za hlajenje, ter v hladilnem načinu presega 7% referenčne vrednosti za ta razred.

sezonska učinkovitost-primerjava razredov

Naravni tok

Naravni tok je funkcija podprta s tehnologijo prostega in prilagodljivega krmiljenja zračnega toka s pomočjo dvojnih lamel. Dvojne lamele namreč lahko razdelijo zračni tok in ga usmerijo v levo in desno stran, zato le ta ne prehaja le skozi široko sprednje območje ampak se istočasno dovaja do oseb v dveh različnih conah. Funkcija je osnovana na podlagi simuliranja naravnega valovanja zračnega toka osvežilnega skoraj nezaznavnega pretoka zraka na japonskem višavju Kirigamine.

naravni tok

Filter Plasma Quad

Filter Plasma Quad, ki vsebuje plazemski filtrirni sistem, kateri učinkovito odstrani bakterije, viruse, alergene in prah. Filter Plasma Quad je nameščen v notranjosti notranje enote, kjer s pomočjo električnega polja odstranjuje bakterije in viruse. Preko celotne odprtine za vhod zraka sprošča električno napetost. Električno polje, ki se ustvari namreč ni standardne okrogle oblike, ampak je po obliki podobno traku ali zavesi. Elektrode iz tungstena (tungsten je volfram-izolirana kovina, kemijski element s simbolom W) zagotavljajo zmogljivo razelektritev.

filter Plasma Quad

3D I-see senzor

3D I-see senzor je infrardeči senzor za merjenje temperature na oddaljenih položajih v prostoru. Osem vertikalno nameščenih senzorjev se premika levo in desno in sobno temperaturo podrobno tridimenzionalno (3D) analizira. Naprava tako lahko oceni, kje se v sobi nahajajo osebe in na tej osnovi izvaja funkciji »posredni zračni tok« ali »neposreden zračni tok«. Funkcija posredni zračni tok se lahko uporabi, ko je zračni tok premočan ali preveč neposredno usmerjen v osebo, na primer ob želji, da se telesna temperatura osebe v prostoru ne bi pretirano ohladila. Funkcija neposredni zračni tok se lahko uporabi za usmeritev zračnega toka neposredno v ljudi, ko se želijo hitro ogreti ob prihodu v prostor, na primer na zelo mrzel dan.

 

ne-posredni tok zraka

Izjemno tiho delovanje klimatske naprave

Mitsubishi Electric klimatske naprave spadajo med najtišje. Model MSZ-FH25VE deluje izjemno tiho, vrednost za nivo zvočnega tlaka pri najnižji hitrosti ventilatorja je 20 dB(A), vrednost za nivo zvočne moči pa 58 dB(A).

tiho delovanje MSZ-FH25
Naprava skladna z evropsko direktivo o energetski učinkovitosti

Namen standarda je spodbuditi proizvajalce električnih naprav za načrtovanje in izdelavo bolj učinkovitih, okolju prijaznih naprav.Tako imenovan “paket 20-20-20-2020” predvideva za 20% zmanjšanje izpustov CO2, za 20% zmanjšano porabo energije in 20% delež obnovljihih virov do leta 2020.
Direktiva ERP uvaja naslednje glavne spremembe:

– metodo za izračun energetske učinkovitosti- sezonsko učinkovitost
– nove energijske razrede do A+++
– drugačno energijsko označevanje
– obveznost za proizvajalce spoštovati minimalne pogoje energetske
učinkovitosti in maksimalne dovoljene vrednosti hrupa

Izdelki Mitsubishi Electric so zasnovani za čim večjo sezonsko učinkovitost.

energijska nalepka

 

TEHNOLOGIJA

DC Inverter DC inverter sistem regulacije moči delovanja zniža porabo električne energije za več kot 30% in obenem poveča udobje.
poki poki motor “Joint Lap” je posebna tehnologija izdelave statorja motorja, imenovanega “Poki-Poki”, razvita pri Mitsubishi Electric. Tak motor ima zaradi velike magnetne moči visoko učinkovitost in zanesljivost.
magnet redkih zemelj Magneti redkih zemelj so sestavni del DC inverter kompresorja in zagotavljajo visoko gostoto in veliko magnetno moč. Magnet za rotor kompresorja je sestavljen iz lantanidov. Gostota magnetnega polja pri novem magnetu iz lantanidov je 3x višja kot pri običajnem feritnem magnetu.
DC-motor ventilatorja DC motor ventilatorja omogoča večjo učinkovitost v primerjavi z AC motorji.
PAM kontrola PAM (Pulse Amplitude Modulation) je tehnologija obdelave električnega signala s katero se zmanjša izguba in poveča učinkovitost kar za 98%. Uporabljena je pri krmiljenu inverter kompresorja.
priklic napake Priklic napake omogoča pogled v zgodovino delovanja naprave.
čista bela barva Čista – snežno bela, je posebna barva notrenje enote za lep, eleganten videz.
avtomatske lamele Avomatsko premikanje lamel, odvisno od načina delovanja, poskrbi za optimalen kot in temperaturo izpihanega zraka.
filter Plasma Quad Filter Plasma Quad je plazemski filtrirni sistem nameščen v notranji enoti, kjer s pomočjo električnega polja odstranjuje bakterije, viruse alergene in prah. Elektrode iz volframa zagotavljajo zmogljivo razelektritev.
zračni tok gor-dol Nihanje lamel gor-dol omogoča optimalno distribucijo zraka v prostor.
zračni tok levo-desno Nihanje lamel levo-desno omogoča, da tok zraka doseže vsak kotiček v prostoru.
hlajenje pri nizki zunanji_temperaturi Hlajenje je možno tudi pri nizki zunanji temperaturi, zahvaljujoč pametnemu nadzoru zunanjega ventilatorja.
stenski upravljalec-opcijsko Žični daljinski upravljalnik kot opcija, ima tedenski časovnik z osmimi programi in omogoča dostop do številnih funkcij.
centralni vklop-izklop opcijsko Centralni upravljalnik MAC-821 kot opcija, omogoča vklop in izklop do osem klima naprav.
skupinska kontrola opcijsko Nadzor skupine omogoča, da lahko z enim žičnim daljinskim upravljalnikom hkrati upravljamo do 16 skupin klimatskih naprav.
m-net povezava Povezava M-net omogoča, da je enota lahko povezana v centralni upravni sistem.
cevi izmenjevalca z utorom Cevi toplotnega izmenjevalca so znotraj narebrene. S tem se poveča površina in zmogljivost za toplotno izmenjavo.
3D i-See senzor Infrardeči senzor nameščen na notranji enoti je sestavljen iz osem vertikalno nameščenih senzorjev, ki se premikajo levo in desno in sobno temperaturo podrobno tridimenzionalno (3D) analizirajo, tudi na oddaljenih položajih v prostoru. Naprava oceni, kje se v sobi nahajajo osebe in na tej osnovi izvaja funkciji »posreden zračni tok« ali »neposreden zračni tok«.
položaj oseb Sistem zaznavanja položaja človeka v prostoru. Glede na delovanje, usmerja zračni tok tja ali proč od njega.
detekcija odsotnosti Zaznavanje odsotnosti-senzorji zaznavajo ali so v sobi prisotni ljudje. Če ni v sobi nikogar se delovanje avtomatsko preklopi v način za varčevanje energije (po 10 minutah se poraba zmanjša za 10% in po eni uri za nadaljnih 20%).
ekonomicno hlajenje Pri varčnem hlajenju z uporabo funkcije “Econo-Cool” je možno obdržati enak občutek ugodja kljub temu, da znižamo porabo elektrike z uporabo avtomatske nastavitve izpiha zraka.
avtomatski ventilator Hitrost ventilatorja se avtomatsko regulira glede na želeno stopnjo udobja.
naravni tok Dvojne lamele razdelijo zračni tok in ga usmerijo v levo in desno stran, zato ta ne prehaja le skozi široko srednje območje, pač pa se istočasno dovaja do oseb v dveh različnih conah.
tedenska ura Tedenski časovnik omogoča štiri različne nastavitve (vklop-izklop-temperatura) za vsak dan v tednu.
avto preklop hlajenje-gretje Samodejno spreminjanje delovanja (hlajenje/ogrevanje), glede na izbrano temperaturo.
avto restart Avtomatski ponovni vklop v primeru izpada električne energije poskrbi, da se naprava samodejno vklopi, ko se električna napetost vrne.
mxz povezava Naprava je lahko povezana v sistem MXZ Multisplit (več notranjih enot na eno zunanjo enoto).
enostavno ciscenje Lahko snemljiv sprednji pokrov operemo v vodi, zračne reže pa lahko odpremo brez posebnega orodja in tako zlahka dosežemo notranjost klimatske naprave. Da bi zagotovili učinkovito delovanje in privarčevali z energijo, je priporočeno redno čiščenje klimatske naprave.
samo-diagnoza Sistem samodejnega ugotavljanja napak olajša servisna popravila.
dolga življenska doba filtra Posebna površina filtra zagotavlja dolgo življenjsko dobo v primerjavi z običajnimi filtri.