Daikin Altherma 3

Daikin Altherma 3

Daikin Altherma 3 notranja enota kuhinja Na trg prihaja nova serija toplotnih črpalk Daikin Altherma 3, za ogrevanje prostorov in sanitarne vode.

Daikin Altherma 3 je bila razvita za evropski trg in je zdaj ena vodilnih blagovnih znamk za toplotne črpalke. Za naprave je značilna njihova inovativna tehnologija in uporaba obnovljivih virov energije. Tako je zagotovljeno učinkovito udobje po nizki ceni. Daikin v svojem Evropskem razvojnem centru (EDC) nenehno razvija pionirske in inovativne tehnologije.  Toplotna črpalka Daikin Altherma nižjih moči, je pogosta in optimalna izbira za varčne in nizkoenergijske hiše. Glavne odlike so:

  • Nova tehnologijo R32 Bluevolution – sistem z bolj ekološkim hladilnim sredstvom
  • Visoka energetska učinkovitost A+++
  • Temperatura ogrevalne vode do 65°C
  • Primerna za talno in radiatorsko ogrevanje
  • Zanesljivo delovanje do -25°C
  • Na voljo moči 4,6 in 8Kw
  • 3 izvedbe notranjih enot
  • Vgrajen magnetni filter
  • Wi-Fi upravljalnik “Daikin Online Controller” za upravljanje preko pametnega telefona ali tablice

Daikin Bluevolution R32Daikin je leta 2016 uvedel tehnologijo Bluevolution. Prednost je, da lahko zelo učinkoviti kompresorji uporabljajo okolju prijazno hladilno sredstvo R-32. Primerjava R32 R410 GWPR-32 ima precej nižji vpliv na okolje kot obstoječa hladiva in je v celoti skladen z globalnimi predpisi.(2,5-krat nižji potencial globalnega segrevanja kot R-410A). Daikin Altherma 3 je prva toplotna črpalka zrak/voda, ki je opremljena s tehnologijo Bluevolution.

Energijski razred A+++Poleg visoke učinkovitosti in izjemne zmogljivosti, napravo odlikujejo tudi nizki obratovalni stroški. Najnovejša generacija toplotnih črpalk Daikin Altherma je ocenjena z A +++ in ima COP 5,1 (A7/W35) za ogrevanje in COP 3,3 za proizvodnjo tople sanitarne vode (EN 16147).

Daikin Altherma 3 tipi notranjih enotNa voljo v 3 izvedbah notranje enote: – samostoječa enota vse-v-enem, z rezervoarjem sanitarne vode 180l ali 230l v beli in srebrni barvi – stenska notranja enota brez rezervoarja za sanitarno vodo – kompaktna enota s pretočnim bojlerjem, z možnostjo povezave na sončne kolektorje,  v 300 in 500-litrski izvedbi

Notranja enota vse-v-enem

Daikin Altherma notranja enota vse v enemDaikin notranja enota vse v enem EHVH-D6V mere Integrirana notranja enota vse-v-enem, zaseda precej manj prostora v primerjavi s stensko notranjo enoto z ločenim rezervoarjem za sanitarno vodo. Njene majhne mere (600x600mm) so podobne, kot mere ostalih gospodinjskih aparatov. Zaradi vseh priključkov zgoraj, ob strani skoraj ni potreben dodaten prostor. Višina enote je 1,65m za180 litrski rezervoar ali 1,85m za 230 litrski rezervoar. Z elegantno obliko, se odlično poda v sodobna stanovanja. Omogočeno je lažje servisiranje, saj so po odstranitvi sprednje plošče, glavne komponente sistema in cevi lahko dostopne, tudi z vrha enote. Opcijsko je na voljo Wi-Fi modul za upravljanje preko pametnega telefona ali tablice (Daikin Online Controller). Na voljo v beli ali srebrni barvi.

Stenska notranja enota

Daikin Altherma stenska notranja enota EHBH-D6VStenska notranja enota pride v poštev, kadar velikost prostora ni ozko omejena, kadar je potreben večji rezervoar za sanitarno vodo in kadar je potrebna bolj zahtevna cevna inštalacija.

Kompaktna notranja enota s pretočnim bojlerjem

Daikin EHSH04P30B EHSH08P50BDaikin compact

V tej različici je sveža vroča voda na voljo kadar koli, gospodarno in stroškovno učinkovito. Uporabljen je pretočni sistem, kjer se voda segreva s pomočjo toplotnega izmenjevalca iz nerjaveče cevi, zato ni težav z vodnim kamnom in legionelo. Možno je shranjevanje toplote v kombinaciji s sončnimi kolektorji (drain-back sistem). Ti lahko služijo poleg ogrevanja sanitarne vode, tudi za ogrevanje hiše. Inteligentno upravljanje s toploto, poskrbi za neprekinjeno ogrevanje, tudi med odtaljevanjem zunanje enote. Toplotne izgube so zmanjšane na minimum, zahvaljujoč odličnem izolacijskem plašču bojlerja. Na voljo 300 in 500l bojler.

Delovanje: Sončni kolektorji ali toplotna črpalka ogreva vodo v bojlerju, kjer je tudi cevni register – “kača” za sanitarno vodo. Ko odpremo pipo z vročo vodo, hladna voda zaokroži po “kači” skozi bojler in se tako ogreje. Iz hranilnika odvzame le toliko energije kot jo dejansko potrebujemo. S tem preprečimo ogrevanje sanitarne vode na zalogo.

Zunanje enote

Daikin Altherma 3 zunanja enota

ModelERGA 04DVERGA 06DVERGA 08DV
Grelna moč A7/W354,3kW6kW7,5kW
COP5,14,854,6
Energetska
oznaka
A+++A+++A+++
Glasnost60dB(A)61dB(A)62dB(A)
Mere734 x 320 x 870 mm734 x 320 x 870 mm734 x 320 x 870 mm
Teža56kg56kg56kg

Daikin Altherma 3 je na voljo od decembra 2017.